1 juli 2013

Tractorpulling Diksmuide 29 en 30/07/'13

Zaterdag


Zaterdagnamiddag was het nog aan het regenen in Diksmuide, maar toch lagen beide pistes mooi. De avond startte voor mij bij ITPV waar ik lekkere barbecue kon mee-eten (waarvoor dank!!). Toen ging ik samen met hen naar de piste om foto's te nemen. Ik had al enkele standaardklassen gemist, maar het was ook niet mijn bedoeling om heel de tractorpulling op foto te hebben. Wel bleef de trekker van Stevens-Deroo me bij doordat die toch aardig van de grond ging. De ITPV'ers konden mooi beginnen rijden, maar het jammere was wel dat de uitloopstrook niet zo lang was. Weer een probleempje bij de kleine sleepwagens, maar het heeft z'n tijd van 'kinderziektes'. Alles moest snel gedaan zijn vond ik omdat er achterna fuif was in de loods.
Opmerking : de foto's van zaterdagavond zijn niet optimaal doordat er te weinig licht was en de lichten van trekkers dan te fel zijn in tegenstelling met het donkere buitenlicht.

Zondag

De zondag was ik maar vanaf 's middags aanwezig dus waren er al een groot deel trekkers gepasseerd. Beide pistes lagen terug mooi behalve was het jammer dat er nog altijd geen zandberm bij baan 1 was. Zo belandde Jerommeke 5 zo'n tiental cm van de nadar. Ook had The Black Fury Junior terug pech in de vrije klasse doordat de ketting van de balastbak kapot ging toen de Impala trok. Verder zagen we terug mooi spektakel van de ITPV'ers EN de standaard! Vele standaardrijders stalen de show door met de voorwieltjes van de grond te gaan of een mooie rookpluim te blazen met hun trekker.

Een grote dankjewel aan de organisatoren, medewerkers, rijders en bezoekers hoort hier toch op z'n plaats. Bedankt!

Gefilmd : zaterdag => 2 X Thijs van Mele
                zondag   => 2 X Freightleiner 2 + 1 X Constructie Stevens-Deroo

Geen opmerkingen: