Hoe het allemaal begon ...

Ik ben Vera Loontjens en ben grote fan van tractorpulling ;-) Ik ben geboren op 16 juni, woon te Wingene en loop school in het Sint-Jozefsinstituut College in Torhout. Ook heb ik 2 zussen : Mieke en Lien. Door hen heb ik de tractorpullingwereld leren kennen en ben ik er eigenlijk een grote fan van!

2015
Seizoen 2015 is inmiddels gestart! Ik ben er alvast klaar voor :-)


2014
M'n vijfde jaar als echte pullingfan is inmiddels gestart... Terug enkele wedstrijden in het begin gemist (door mijn studies), maar Bazel en Bassevelde waren een feit! Daarna was het nog eventjes wachten tot het 'pullingseizoen' volop op gang was. Mijn aandacht naar tractorpulling verzwakte een beetje door het organiseren van de tractorpulling te Wingene en doordat je het in 5 jaar toch wel een beetje gezien hebt ;-) Toch ging ik naar de trekker treks, maar het verminderde. Ondertussen kwam mijn moeder Christine Devos meer en meer op de voorgrond en vond ze ook de passie in het fotograferen van tractorpulling.

2013
Ondertussen ben ik ook bestuurslid van The Pullingfriends en reis ik meestal met die mensen mee naar trekker trek. Dit jaar hielp ik ook mee op het eetfestijn (23 februari) dat zeker en vast geslaagd was. Ondertussen ben ik dan ook een nieuwe site gestart op een andere internetserver. In het begin van dit jaar moest ik enkele wedstrijden missen door mijn studies. Jammer voor mij, maar de toekomst gaat voor! Ongeveer een week voor de wedstrijd (22-06-'13)waar ik dan terug volledig kon voor gaan, hoorde ik het spijtige nieuws dat presentator Jos overleden was. Voor sommige organisaties een fiasco want ze hadden geen presentator meer. Ik was er ook niet zo goed van want Jos staat aan het begin van m'n hobby en ik keek echt op naar hem als hij er was. Hij was dan ook een ster in het presenteren die we niet gauw zullen vergeten! In Wingene deed ik ook mee met de New Holland T 7.250, maar dit was niet zo supergoed. Toch ben ik blij dat ik zo'n prestatie heb neergezet. Ook hielp ik dit jaar onder andere al op tractorpulling Wingene en help ik bij het voorbereidende werk voor tractorpulling Dentergem. Daarbij reed ik in 2013 ook m'n eerste BKTV wedstrijd met de New Holland wat leidde tot een kwalificatie op het Belgisch Kampioenschap in de 9 ton vrouwen. Jammer genoeg was de trekker niet vrij op de dag van het Belgisch Kampioenschap en ging ik op die zondag naar Bellegem. Daar mocht ik onverwachts meerijden in de vrouwen agrisport met de Case 1455 XL van UCE Trading. Dit was gewoon super! Ik bedank dan ook Jan & Wim voor die kans!!

2012
In het jaar 2012 begonnen we terug opnieuw, maar deze keer om voor de rijders foto’s te maken en de rijders te laten weten dat ik foto’s nam van hun run. Vanaf dan begon ik ook op sommige trekker treks de eerste rijder tot de laatste te fotograferen. De presentator van tt Wingene Jos Vancompernolle († 22-06-'13) vond het zeer jammer dat hij de foto’s niet kon bekijken omdat hij geen Facebook had (dit had ik trouwens al eerder gehoord van rijders). En ik zat al een tijdje in mijn hoofd van waarom geen eigen website? En door vele avonden HTML versies te maken van de site was hij eindelijk af en ging ik hem tonen aan de mensen. Vanaf dan begonnen rijders foto’s, filmpjes te vragen, en of ik mee ging naar een trekker trek en met mij een 'klapke' doen op trekker trek. Wel, die mensen wil ik bedanken! Eind dit jaar leerde ik ook The Pullingfriends kennen en ging ik meer met hun mee dan met mijn moeder. Wat voor mijn moeder handiger was in het rijden, maar nadeliger in het foto's nemen. Toen ging zij nog foto's nemen wanneer ik bezig was met The Pullingfriends. Door de voorzitter Filip Ally kreeg ik de kans om een twee ritjes mee te maken in de truck van Team Van Mele op trekkertrek Oostwinkel. Voor mij was dit een toffe beleving. Alsook mocht ik even later Filip z'n Super Stock (witte Inter 1455 XXL) enkele keren voor de sleepwagen plaatsen. Ten slotte schreef ik in 2012 voor Flanders Farming een gastreportage over tractorpulling, een soort best off van het tractorpullingseizoen 2012. Je kan deze hier lezen.

2011
In 2011 kochten we thuis een nieuw fototoestel en om dat te testen leek het ons wel een goed idee om dat op trekker trek Dentergem te doen. Daar aangekomen bleek dat de batterij plat was … Na het bekijken van verscheidene trekker trek websites, bleek dat er nog veel meer trekker treks in de buurt waren. Daarom gingen we ons fototoestel meer en meer testen op trekker treks.

2009, 2010
Het begon allemaal toen ik jong was en mijn zussen in KLJ Wingene zaten en de trekkertrek mee organiseerden. Zoals gewoonlijk gingen we in 2009 zoals alle voorgaande jaar een kijkje nemen, maar dan met mijn fototoestel. Hetzelfde scenario speelde zich af in Aalter. En in 2010 ging het weer zo verder.
Green Devil in 2009 in Wingene, één van mijn eerste foto's.Ik bedank al mijn bezoekers!

Vera


Geen opmerkingen: